Relatietherapie
Binding met je partner

Lopen de gesprekken met je partner met regelmaat uit op ruzie of zwijgen? Mis je verbinding en intimiteit? Of vind je het een uitdaging om verbonden te blijven, bijvoorbeeld door de komst van kinderen, een onvervulde kinderwens, drukke banen of door het verwerken van ontrouw of een verlies? Relatietherapie kan ook jouw relatie verbeteren of herstellen.

Binding met je partner - Praktijk Binding

Binding

met je partner

 • Heb je het gevoel dat je je partner niet bereikt?
 • Wordt de afstand tussen jullie steeds groter?
 • Is het vertrouwen beschadigd of zelfs weg?
 • Twijfel je of de liefde wel voldoende is?
 • Is een detail al een reden voor ruzie?
 • Leven jullie langs elkaar heen en zijn jullie meer huisgenoten dan partners?
 • Heb je het idee niet alles te kunnen bespreken met je partner? Of lukt dat niet?
 • Voel je je eenzaam, terwijl je samen bent?
 • Lukt het niet om ruzies te voorkomen? Of lopen jullie vast bij het uitpraten?
 • Run je het gezin in je eentje, terwijl je een partner hebt?
 • Heeft je partner autisme en willen jullie samen daarmee leren omgaan?
 • Mis je hoe het vroeger was tussen jullie?

Herken jij jezelf in een aantal van deze vragen en wil je het anders?

Oorzaak relatieproblemen

Onvrede, irritaties en ruzies komen in iedere partnerrelatie voor. Dat is normaal en zelfs gezond: jullie zijn tenslotte twee verschillende mensen die samen patronen en gewoonten hebben ontwikkeld. Soms werken die versterkend en helpend, maar je kunt ook verstrikt raken in negatieve patronen. Je kunt je daardoor minder veilig voelen bij de ander of het gevoel hebben de verbinding met de ander kwijt te raken. Soms vraag je je af of je nog wel bij elkaar wilt blijven. Of misschien ontwikkelt één van jullie zelfs gevoelens voor een ander.

Relatietherapeut

Als gecertificeerde EFT-relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy) help ik jullie door te onderzoeken welk gedrag de terugkerende relatieproblemen veroorzaakt. Ik kijk naar het patroon waarin jullie terugvallen en wat er tussen jullie gebeurt. Wat is de reden voor bepaald gedrag en wat zijn de onderliggende emoties, verlangens en wensen? Ik leer jullie hoe je dit kunt delen en bespreken met je partner en vooral hoe jullie er voor elkaar kunnen zijn. Het positieve effect: wederzijds begrip, veiligheid, emotionele verbinding, betrokkenheid en warmte. Er ontstaat weer lucht en ruimte voor jullie om écht samen te zijn.

Hoeveel sessies relatietherapie?

Relatietherapie duurt gemiddeld tussen de 6 en 15 sessies, maar uiteraard bepalen jullie zelf het aantal sessies. Wel raad ik aan om ten minste 4 sessies in te plannen om vooruitgang te ervaren. De frequentie van de sessies is gemiddeld eens per 1-3 weken. EFT-relatietherapie is maatwerk en de duur en/of frequentie van de behandeling is voor elk stel anders.

Relatie-APK voor stellen

Voorkomen is beter dan genezen. In goede tijden leren repareren, voorkomt escalatie en dat jullie elkaar kwijtraken in moeilijke tijden. Ben je nieuwsgierig wat de sterke punten en mogelijk toekomstige valkuilen van jullie relatie zijn? In een paar sessies onderzoeken we de patronen waarin jullie (soms) vast komen te zitten en ik leer je hoe je die kunt doorbreken. Hoe jullie de verbinding kunnen beschermen en herstellen. De relatie-APK werkt met name preventief en is dus ook voor stellen met een goede relatie.

Effectieve methode voor betere relaties

EFT relatietherapie is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor een blijvend positief effect op de verbondenheid in de partnerrelatie. Daarnaast verbetert de methode intimiteit en vertrouwen en vermindert de relatietherapie gevoelens van depressie en angst. Na EFT-relatietherapie verbeterde de relatie bij 86% van de koppels en 70-73% van de koppels herstelden volledig van relatieproblemen. EFT blijkt effectief bij diverse koppels, ook koppels waarbij een van beiden last heeft van psychische of lichamelijke klachten zoals PTSS, depressie, verminderd seksueel verlangen, borstkanker, terminale kanker of stellen die een (chronisch) ziek kind hebben (https://www.eft.nl/).

Meer weten over relatietherapie in Barneveld?

Wat anderen zeggen

Benieuwd naar wat anderen zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder enkele reviews van mensen die individuele therapie, relatietherapie en/of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.