Relatietherapie
Binding met je partner

Lopen de gesprekken met je partner met regelmaat uit op ruzie of zwijgen? Mis je verbinding en intimiteit? Of vind je het een uitdaging om verbonden te blijven, bijvoorbeeld door de komst van kinderen, een onvervulde kinderwens, drukke banen of door het verwerken van ontrouw of een verlies? Relatietherapie kan ook jouw relatie verbeteren of herstellen.

Houd me vast EFT relatiecursus
Binding met je partner - Praktijk Binding

Binding

met je partner

 • Heb je het gevoel dat je je partner niet bereikt?
 • Wordt de afstand tussen jullie steeds groter?
 • Is het vertrouwen beschadigd of zelfs weg?
 • Twijfel je of de liefde wel voldoende is?
 • Is een detail al een reden voor ruzie?
 • Leven jullie langs elkaar heen en zijn jullie meer huisgenoten dan partners?
 • Heb je het idee niet alles te kunnen bespreken met je partner? Of lukt dat niet?
 • Voel je je eenzaam, terwijl je samen bent?
 • Lukt het niet om ruzies te voorkomen? Of lopen jullie vast bij het uitpraten?
 • Run je het gezin in je eentje, terwijl je een partner hebt?
 • Heeft je partner autisme en willen jullie samen daarmee leren omgaan?
 • Mis je hoe het vroeger was tussen jullie?

Herken jij jezelf in een aantal van deze vragen en wil je het anders?

Oorzaak relatieproblemen

Onvrede, irritaties en ruzies komen in iedere partnerrelatie voor. Dat is normaal en zelfs gezond: jullie zijn tenslotte twee verschillende mensen die samen patronen en gewoonten hebben ontwikkeld. Soms werken die versterkend en helpend, maar je kunt ook verstrikt raken in negatieve patronen. Je kunt je daardoor minder veilig voelen bij de ander of het gevoel hebben de verbinding met de ander kwijt te raken. Soms vraag je je af of je nog wel bij elkaar wilt blijven. Of misschien ontwikkelt één van jullie zelfs gevoelens voor een ander.

Relatietherapeut

Als gecertificeerde EFT-relatietherapeut (Emotionally Focused Therapy) help ik jullie door te onderzoeken welk gedrag de terugkerende relatieproblemen veroorzaakt. Ik kijk naar het patroon waarin jullie terugvallen en wat er tussen jullie gebeurt. Wat is de reden voor bepaald gedrag en wat zijn de onderliggende emoties, verlangens en wensen? Ik leer jullie hoe je dit kunt delen en bespreken met je partner en vooral hoe jullie er voor elkaar kunnen zijn. Het positieve effect: wederzijds begrip, veiligheid, emotionele verbinding, betrokkenheid en warmte. Er ontstaat weer lucht en ruimte voor jullie om écht samen te zijn.

Hoeveel sessies relatietherapie?

Relatietherapie duurt gemiddeld tussen de 6 en 15 sessies, maar uiteraard bepalen jullie zelf het aantal sessies. Wel raad ik aan om ten minste 4 sessies in te plannen om vooruitgang te ervaren. De frequentie van de sessies is gemiddeld eens per 1-3 weken. EFT-relatietherapie is maatwerk en de duur en/of frequentie van de behandeling is voor elk stel anders.

Relatie-APK voor stellen

Voorkomen is beter dan genezen. In goede tijden leren repareren, voorkomt escalatie en dat jullie elkaar kwijtraken in moeilijke tijden. Ben je nieuwsgierig wat de sterke punten en mogelijk toekomstige valkuilen van jullie relatie zijn? In een paar sessies onderzoeken we de patronen waarin jullie (soms) vast komen te zitten en ik leer je hoe je die kunt doorbreken. Hoe jullie de verbinding kunnen beschermen en herstellen. De relatie-APK werkt met name preventief en is dus ook voor stellen met een goede relatie.

Effectieve methode voor betere relaties

EFT relatietherapie is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor een blijvend positief effect op de verbondenheid in de partnerrelatie. Daarnaast verbetert de methode intimiteit en vertrouwen en vermindert de relatietherapie gevoelens van depressie en angst. Na EFT-relatietherapie verbeterde de relatie bij 86% van de koppels en 70-73% van de koppels herstelden volledig van relatieproblemen. EFT blijkt effectief bij diverse koppels, ook koppels waarbij een van beiden last heeft van psychische of lichamelijke klachten zoals PTSS, depressie, verminderd seksueel verlangen, borstkanker, terminale kanker of stellen die een (chronisch) ziek kind hebben (https://www.eft.nl/).

Meer weten over relatietherapie in Barneveld?

Houd me vast EFT relatiecursus

EFT- relatiecursus ‘Houd me Vast’

​Leven jullie langs elkaar heen? Of zijn jullie elkaar door de jaren heen kwijtgeraakt?
Zijn er regelmatig irritaties en is begrip ver te zoeken?
Lopen jullie steeds vast in dezelfde gesprekken of ruzies?
Is de sprankeling weg?
Heb je regelmatig het gevoel dat je er alleen voor staat?
Komen jullie er niet meer uit samen?​

En willen jullie meer verbinding en intimiteit? Weer dat gevoel van ‘samen’.
Mis je de glimmende ogen van je partner?
Willen jullie weer kunnen rekenen op elkaars steun en begrip?
Wanneer jullie je band willen verdiepen of verstevigen is deze cursus echt iets voor jullie.

Meld je nu aan voor de EFT-relatiecursus ‘Houd me Vast’ om je relatie een boost te geven. Sneller en goedkoper dan relatietherapie. Deze relatiecursus kun je zien als de ‘light-versie’ van relatietherapie en is voor ieder stel die wil investeren in hun relatie. De relatiecursus is geschikt voor iedereen die bereid is te reflecteren op eigen gedrag en emoties en open staat voor persoonlijke groei in relatie tot de ander.

‘Houd me vast’ is een EFT-relatiecursus, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson. Emotionally Focused Therapy (EFT) is een bewezen effectieve aanpak van relatieproblemen. Dr. Sue Johnson heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een effectieve manier om bij stellen de verbinding te herstellen of te verbeteren.

Vele duizenden stellen zijn jullie voorgegaan in dit programma en uit diverse onderzoeken is gebleken dat de tevredenheid over de relatie werkelijk groter is na afloop van de cursus. Stellen ervaren een sterkere band met elkaar en hebben minder conflicten. De partners begrijpen zichzelf en de ander beter. Hierdoor is er ook meer ruimte voor de verschillende emoties. Er wordt meer harmonie in de relatie en afstemming op elkaar in de dagelijkse activiteiten ervaren. Het is een cadeau aan elkaar, aan jezelf en aan jullie eventuele kinderen.

Wat gaan julie doen?

In deze relatiecursus gaan jullie samen aan de slag met het versterken van jullie emotionele band. Daarvoor moeten jullie eerst jezelf en de ander leren begrijpen, leren jullie patronen te herkennen en deze te stoppen, ontdekken jullie waar jullie gedrag vandaan komt en wat de onderliggende emoties zijn. Deze leren jullie op een fijne manier met elkaar te delen, leren jullie te luisteren naar elkaars behoeften en leren jullie elkaar te steunen als het moeilijk is.

Vaste onderwerpen die jullie met elkaar zullen bespreken zijn:

 • liefde en hechting;
 • emoties;
 • terugkerende patronen;
 • ruzies stoppen;
 • verbindende gesprekken;
 • vergeving van pijnplekken;
 • liefde en seks;
 • veiligheid in je relatie;
 • onderling vertrouwen.

De relatiecursus heeft een vaste basis met een heldere structuur met o.a. een boek, werkboek, filmpjes, oefeningen en opdrachten voor thuis. De gezamenlijke gedeeltes worden afgewisseld met opdrachten die je samen met je partner doet in een aparte ruimte. Wij begeleiden jullie bij die opdrachten. Het is heel belangrijk om te weten dat je de gesprekken over je relatie altijd met z’n tweeën voert en niet met de andere stellen erbij. Het is een cursus en geen vorm van groepstherapie. Het groepsprogramma is effectief en krachtig, maar is niet vervangend voor therapie. Zie het als een relatiebooster. Tijd voor elkaar, fijne momenten en versteviging voor de toekomst. Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan EFT-relatietherapie of juist ter afsluiting.

Praktisch

 • De relatiecursus bestaat uit 8 bijeenkomsten op de donderdagavond (data nieuwe cursus volgen nog)
 • ​Inloop vanaf 19:45 en we starten echt om 20:00 uur
 • Groepsgrootte: minimaal 4 en maximaal 6 stellen
 • Locatie: Het Westerveldhuis aan de Amersfoortsestraat 18 in Barneveld
 • Kosten: €850 euro per stel-> 100 euro korting inruil voor feedback en reviews. Investering is inclusief 2 werkboeken, krijgen jullie tijdens de eerste bijeenkomst
 • Zelf aanschaffen maar is niet verplicht: Het boek ‘Houd me vast’ van Dr. Sue Johnson en toegang tot de videoportal van EFT Nederland
 • Trainers: Kim Guliker van Relatiekrachtig en Sabine Hooijer van Praktijk Binding, beide erkende EFT-relatietherapeuten
 • Aanmelden vóór vrijdag 16 februari 2024
 • Vragen en aanmelden kan via info@relatiekrachtig.nl of info@praktijkbinding.nl

Laat je inspireren door de ‘Houd me Vast’ EFT-relatiecursus en durf weer op je partner te vertrouwen. Misschien wordt het zelfs beter dan hoe het ooit was.

Wat anderen zeggen

Benieuwd naar wat anderen zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder enkele reviews van mensen die individuele therapie, relatietherapie en/of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.