Wie ben ik

Mijn naam is Sabine Hooijer en ik vind het bijzonder als ik een stukje mag oplopen met mensen, om hen een gezien en hoopvol gevoel te geven. Prachtig om te zien wanneer ze beetje bij beetje hun innerlijke kracht (her)ontdekken en durven te gaan geloven in zichzelf.

Als psychosociaal therapeut ben ik gespecialiseerd in individuele therapie, (EFT)-relatietherapie, gezinstherapie en ouderbegeleiding.

Jongerencoach

In 2010 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werker aan Hogeschool Utrecht en ging ik aan de slag als jongerencoach in de gemeente Barneveld. Mijn taak: kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een psychiatrische stoornis, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen naar een zo zelfstandig mogelijk leven begeleiden.

Specialisatie

Met de juiste ondersteuning vanuit thuis bleken jongeren sneller in staat hun zelfstandigheid op te pakken. Het werken met het hele gezin bood meer mogelijkheden en snellere resultaten dan het werken met alleen de kinderen en/of jongeren. Ook voor de volwassene blijkt het probleem sneller opgelost met de juiste steun. En omdat ik deze groeiprocessen zo interessant vind, ben ik mij meer gaan specialiseren. Ik volgde de opleiding Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestalt Gezinstherapie aan het Kempler Instituut. Kenmerk van deze vorm van therapie is dat het mogelijk maakt om in het hier en nu direct nieuwe ervaringen aan te leren, voor zowel individuen als voor gezinnen en stellen.
Daarnaast heb ik onlangs de opleiding Emotionally Focused Therapy (aanvullend getraind) bij Stichting EFT Nederland afgerond. EFT-relatietherapie richt zich op de emoties die als muziek onder het gedrag dansen. Door stil te staan bij de emoties in het hier en nu ontstaat er ander gedrag naar elkaar en dat vergroot de verbinding en veiligheid in de relatie.

Mijn studie GGZ-agoog aan Hogeschool Windesheim geeft mij de mogelijkheid om als zzp’er binnen GGZ organisaties te werken. Deze constructie heeft plaatsgevonden met Maatschap Psychotherapie Barneveld en Elan Barneveld.

Een goed gesprek

Jij bent zelf de expert in je eigen leven, maar soms heb je iemand nodig die helpt om de juiste vragen te stellen. Hierdoor weet je weer welke richting je op wilt, hoe je koers houdt en wat je onderweg mag loslaten. Ik zie therapie als een goed gesprek dat daarbij kan helpen.

Op jouw manier

Deze gesprekken kunnen je ook helpen je gezien en gehoord te voelen. Zo komt jouw echte ‘ik’ tevoorschijn en kun jij jouw leven (weer) zo besturen zoals jij dat wilt. Op jouw manier en met plezier. Nog beter is om dat goede gesprek met je partner, gezin, geliefden en/of dierbaren te voeren. Ik help graag om die verbinding te vinden en te leren vasthouden. Op die manier kunnen jullie ook in de toekomst van betekenis zijn voor elkaar en is het effect van de therapie blijvend.

Wat anderen zeggen

Benieuwd naar wat anderen zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder enkele reviews van mensen die individuele therapie, relatietherapie en/of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.