Praktische informatie

Let op! Aanmeldstop
Vanwege een volle agenda en mijn zwangerschapsverlof (vanaf eind september 2024) is het helaas niet mogelijk om op dit moment aan te melden. In maart 2025 start ik weer. Begin februari zal ik nieuwe aanmeldingen weer inplannen. Mocht je zeker willen zijn van een plekje, meld je dan vast aan voor de wachtlijst. ​​

Tarieven:
per 1 januari 2024

  Individuele therapie

  (btw vrijgesteld)

  € 89 per uur


  Gezinstherapie

  (btw vrijgesteld)

  € 95 per uur


  Relatietherapie

  (btw vrijgesteld)

  € 95 per uur


  Studenten / uitkeringsgerechtigden

  (btw vrijgesteld)

  € 74 per uur


  ‘Houd me vast’ EFT-relatiecursus

  Data nieuwe cursus volgen nog

  (btw vrijgesteld)

  € 850 per stel


  Gratis kennismaking bij relatietherapie*
  De drempel voor relatietherapie kan hoog zijn, zowel emotioneel als financieel. Relatietherapie is een investering in jullie relatie en in elkaar. Plan een gratis kennismaking om te kijken of het is wat jullie zoeken. *Eerste 45 minuten gratis, alleen bij nieuwe klanten, mits besloten wordt te starten met relatietherapie en bij minimaal 2 sessies na de kennismaking.

  Op dit moment is er geen wachttijd*
  In mijn agenda houd ik altijd ruimte vrij voor nieuwe contacten, omdat de ervaring leert dat wanneer mensen de moed hebben om contact te zoeken zo snel mogelijk geholpen willen worden. Mijn streven is om binnen twee weken een eerste afspraak te plannen. *I.v.m. zwangerschapsverlof kan er tijdelijk een wachtlijst ontstaan.

  Tarieven zijn inclusief dossiervorming, voorbereidingen, rapportages en het eventueel opstellen van behandelplannen of evaluatieverslagen.

  Duurt de afspraak langer dan een uur, dan wordt deze naar rato berekend. Ondersteuning via telefonisch contact of mail wordt naar rato berekend volgens uurtarief waar de hulpvraag onder valt.

  Wil je een afspraak afzeggen? Dat mag altijd, maar dan wel uiterlijk 24 uur van tevoren. Binnen deze 24 uur ben ik helaas genoodzaakt de afspraak in rekening te brengen.

   Klachten- en privacyreglement

   Praktijk Binding heeft een klachtenregeling via Solopartners.nl en SCAG volgens de ‘Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg’ (WKKGZ). Met deze link kunt u een kijkje nemen of een klacht indienen op de website van de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg. Via NVAGT of RBCZ kunt u ook contact zoeken met de klachtfunctionaris van de beroepsvereniging.

   Praktijk Binding voldoet aan de wettelijke verplichting uit de Europese privacywetgeving ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG).

    Vergoeding zorgverzekering

    Vanwege mijn lidmaatschap bij de beroepsverenigingen NVAGT en RBCZ, wordt Gestalttherapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor het meest recente overzicht van de zorgverzekeraars. Relatietherapie wordt niet vergoed.

    Meer weten over vergoedingen? Als je mijn AGB-codes en naam doorgeeft, kan je zorgverzekeraar je doorgaans snel informeren over de mogelijkheden van je pakket.

    Vergoeding werkgever individuele therapie en relatietherapie

    Steeds meer bedrijven zien het belang van de mentale gezondheid van hun medewerkers. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers en beschikken daarom steeds vaker over budgetten die ingezet kunnen worden voor therapie, voor zowel individuele – als relatietherapie. Nieuwsgierig of jij ook in aanmerking komt voor een vergoeding voor individuele therapie of relatietherapie? Informeer dan even bij je werkgever.

    Kosten aftrekbaar

    Voor ZPP’ers zijn de kosten van een therapie- of coachingstraject aftrekbaar als scholingskosten bij de belastingdienst. Een voorwaarde is dat het ingezet wordt als leertraject gericht op het verbeteren van
    het huidige functioneren of voor het verkrijgen van een nieuwe baan.

    Beroepsverenigingen

    • NVAGT- lidmaatschap Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie
    • RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Licentiecode: 190734R
    • Stichting EFT (Emotionally Focused Therapie) – Gecertificeerd EFT relatietherapeut 
    • SKJ – Stichting Kwaliteitsregister Jeugd; geregistreerd Jeugd- en gezinsprofessional
    • Registerplein – geregistreerd GGZ agoog (mogelijkheid tot werken met DBC)
    • EAGT – European Association Gestalttherapy

    AGB-code zorgverlener: 90107794
    AGB-code praktijk: 90093417
    KvK-nummer: 70652376
    Btw-nr: NL001555498B19

    Mijn werkgebied: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Nijkerk, De Glind, Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude, Ederveen, Achterveld, Lunteren, Ede, Veenendaal, Amersfoort, Hoevelaken, Wekerom, Otterlo, Harskamp, Ermelo, Putten en Harderwijk.

    Wat anderen zeggen

    Benieuwd naar wat anderen zeggen over Praktijk Binding? Lees hieronder enkele reviews van mensen die individuele therapie, relatietherapie en/of gezinstherapie hebben gevolgd bij Praktijk Binding in Barneveld.