Een stabiel gezinsleven begint bij Praktijk Binding

Thema: In het nieuws | Gezin | Therapie

Hoe kan een gezin met opgroeiende kinderen, in alle leeftijden, zo spoedig mogelijk zelf aan de slag met alles wat er op hun pad komt? Een cruciale vraag waar veel ouders tegenaan lopen. Wanneer voed je een kind goed op? In hoeverre kan je meeveren in het explosieve leven van een puber?

Sabine Hooijer is gezinstherapeut en als eigenaar van Praktijk Binding helpt zij kinderen, jongeren en ouders op weg naar een veilig, stabiel en gezellig gezinsleven.

Stabiel gezinsleven - Praktijk Binding - 1

In een sfeervolle praktijkruimte aan de Beekboog 27 in Barneveld geeft Sabine praktische therapie voor binding in het gezin. Volgens de gezinstherapeut is therapie gericht op één persoon niet effectief genoeg. „Mijn stelregel is dat een kind of jongere niet de probleemeigenaar is, maar sec degene die het probleem uit. Daarom richt ik me in de therapiesessies op het gezin in z’n totaliteit. Het is zaak om alle patronen in de context te plaatsen en daarover met elkaar in gesprek te gaan.”

Door op een open en transparante manier te werk te gaan, realiseert Sabine een sfeer van persoonlijk contact waarin ouders hun zorgen en onzekerheden uiten, pubers frustraties kenbaar maken en kinderen zich veilig voelen om te zeggen waar ze tegenaan lopen. „Door gesprekken, reflectie én praktische tips probeer ik bewustwording en begrip richting elkaar te bewerkstelligen en zie ik gezinsleden opbloeien vanwege groeiend zelfvertrouwen en plezier. Het gezinsleven gaat floreren. Dan alleen is mijn missie als gezinstherapeut geslaagd!”

Heeft u grote of kleine zorgen om uw kinderen? Weet u niet of u de juiste weg bewandelt om uw kinderen naar de volwassenheid te brengen? Praktijk Binding staat voor u klaar om individueel en met het hele gezin negatieve patronen te doorbreken én het positieve in uw gezin te laten heersen. Pluspunten: er is geen wachtlijst én u heeft contact met één vertrouwd gezicht.

Stabiel gezinsleven - Praktijk Binding

Gerelateerde artikelen

Werkt relatietherapie voor ons?

Werkt relatietherapie voor ons?

Als relatietherapeut in Barneveld merk ik dat er nog een taboe hangt op relatietherapie. De drempel is vaak nog te hoog. Lees verder over de voors en tegens van relatietherapie.

Lees meer